CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, 23 July 2011

::Chelsea Vs Malaysia---> Asia Tour 2011::

Assalamualaikum...hye,nak share ngan korang pasal Chelsea Vs Malaysia pada 21 July 2011,Stadium Bukit Jalil...
Pada 21 July yang lepas,hari khamis mggu lepas la kan..saya sebenarnya kerja that time,tapi nak tgk Chelsea punya pasal,saya mintak kat bos half day...bos bagi beb...bos saya cakap "U nak g tgk chelsea ea???" hahahaha....terkedu jap!!! "U kemsalam kat Fernando Torres taw"...walawe,bos saya mmg rock la!!xsangka...skema2 dia pon layan gak bola...hehehe...whateva,TQ bos coz memahami saya...
Lepas jek siapkan kerja2 yang urgent tu tepat kul 2.30ptg saya pon chow la...tunggu pe lagi kan...bestneyr balek tanpa punch card...hahaha...
Sampai jek rumah,mandi n siap2 terus jek shoot ke bukit jalil...tapi sebelum tu,singgah kat drivetru'...lapar kot...hah, amek Doublecheese Burger McD...
Sampai kat Bukit Jalil around 3.30 - 4.00 ptg..uihh, mmg panas giler that time la..Da la panas, nak kena g collect tiket kat stadium putra plak...punye la jauh dari tmpat parking kete...takpe,sabar...Demi Frank Lampard ku tahan kan jua kepanasan ni...hehehe...
Suasana kat stadium tu meriah sungguh..ramai la org jual2 makanan,jersi Malaysia,Chelsea,n macam2 lagi...banyakkkkk...tapi saya 1 pon tak beli melainkan beli air...hahahaha...
Dalam pukul 4.30ptg saya dah tercegat kat Red Gate,sebab tiket kami masuk ikut Red gate...peh,time tu da ramai gak la yang berbaris...punye nak dapat tempat selesa...time gile panas...dah lah berdiri...rase dahaga, rase nak pengsan pon ade...bayangkan lama giler berdiri tengah panas....
Dalam tengah2 berdiri kepanasan ni, ramai gak la yang menjerit2 suruh buka pintu gate...ermm,dieorang boleh buat tak tahu jek..memang hampeh betol...tepat kul 6 ptg pintu dibuka,yeayyyy akhirnya dapat masuk gak...tapi sebelum masuk habis dia check semua...dalam beg saya pon dia check...takot2 bawa barang yang dilarang bawa masuk...
So,dah masuk stadium ni....tak lama pastu keluar la John Terry Captain Chelsea....wahhh,teruja bila dapat tgk Live ni...Terry siap lambai2 kat kami semua lagi sambil record guna handphone die...wahh canggih handphone die...
Tepat 8.45 malam, game pun start...mula2 game start,saya excited giler sokong sambil kibar2kan bendera chelsea....tapi malam tu, chelsea main tak berapa best la...so slow...apa2pon,yang penting saya dapat tgk live star2 chelsea especially Frank Lampard,John Terry,Didier Drogba,Nicholas Anelka...hehehe...
Huhhh...puas ati sungguh dapat meluangkan masa bersama yang tersayang & pasukan kegemaran kami...balek tu,muka dah penat...so balek terus jek tido sebab esoknya keje...
oklah...tu lah kisah saya time tgk match chelsea n Malaysia aritu...
Kat bawah ni,pic yang saya sempat ambil taht time....
Check it Out!!!!

-Peace yaaaaa-










 

0 comments: