CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, 28 June 2012

::Lalala...Bola..Bolaaa::

Assalammualaikum...hye semua!!ok..lama giler tak update kat blog ni..username n password pon dah lupe..hahaa...Alhamdulillah,nasib blh reset semula...syukur..blh la bukak blog ni semula..haa..ni dah bukak nk story pasal ape ek??about me??ermm...~~thinking~~
Ok nak story pasal bola la..skang ni kan ngah demam bola..euro 2012 la katakan..mmg demam laa..start game kul 2.45 pagi kan..tak tdo la kaum2 adam ye tgk bola..ok,nak tanya korg sokong team mane??kalau saya dah semestinya Germany..coz Germany hebat dari dulu hingga sekarang..Spain plak choice no 2..kalau Germany kalah,saya pilih Spain..hahaha..boleh gitu??
Tapi kan nak story cket la pasal ada sorang mamat ni yang giler kentang punye la ngan team Kelantan..fuhh..memang tabik spring la kat mamat ni..coz kite ngah sibok2 citer pasal euro,die dok sibok cter pasal Kelantan...actually,die tak puas ati la tu Kelantan hanya seri ngan Terengganu game baru-baru ni..hehehe...semangatnyer die blh disalahkan referee..katanyer referee berat sebelah..huhuu..tu tak tahu la kan...nama mamat ni ialah Alfi Syahrin yang tertinggal nota kat BK0901...huhuu..(jgn mara ye abe)..:)
ok..sampai disini shaja..dah tak tahu nak tulis ape dah ni...ok bye2...

Lots of Love -NissaAyun-

Sunday, 25 December 2011

::Maldives Percutian yang Indah::

Assalamualaikum kawan2..lama sgt dah saya tak update blog ni...maklumla bz sgt skang..keje n study lagi..so, sempena cuti hujung tahun ni,saya update blog dengan tempat yang menarik utk bercuti..
kebiasaannya korang bercuti hujung tahun kat mana ye??mesti Langkawi,Penang,Port Dickson,Singapore or macam2 tempat lagi yang menarik kan.
So, arini saya nak share some input pasal percutian yang indah di Maldives Island. Maldives ni terletak di Lautan Hindi dan tak jauh 700km dari Sri Lanka..
Emm..pulau ni sangat2 la cantik..so sesuai sgtla untuk bercuti or kepada sesiapa yang nak honeymoon kat cni..tempat ni mmg best..dengan suasana yang nyaman,pulau yang indah..sgt sesuai utk releasekan tension or pnt...
Tapi,if korang nk bercuti kat cni,make sure poket bg penuh la..sbb kebanyakkan tempat kat maldives ni mahal2...hotel nya pon mahal..tapi sangat puas ati la sbb hotel nya sungguh cantek..lantai hotel tu transparent taw..blh nmpk air laut nya yang kebiruan tu..sangat2 cantek ciptaan Tuhan.
So,saya share sikitla some pics utk korang tgk tmpt maldives tu..saya pon belum pnh jejakkan kaki ke sane lg..InsyAllah jika diberikan rezeki,akan ke sana..Nak taw?? Maldives Island ni adalah salah 1 tempat idaman saya..sy berharap sgt dpt honeymoon kat cni nanti..
InsyAllah..aminn.. -NissAyun-





Sunday, 18 September 2011

::Bermulalah kisah menjadi student semula::

Assalamualaikum semua..happy sunday!!!weekend ni aktiviti korang ape je??ni confirm2 la g open house kan...mesti banyak jemputan...tidak bagi saya sebab minggu ni saya da start klass utk degree...ermmm,start la saya bergelar student semula....
1st day klass mmg best sgt2...sbb dpt rmai kawan2 baru..klas saya ramai lelaki,perempuan hanya 7 org jek..tp tu yg best..mane2 kteorg pegi,mestilah 7 org ni ade..best giler..
1st klass adalah klass control..giler saya boleh masuk lambat that time sbb cari dewan kuliah tak jumpe2 punya pasal...nasib baiklah ade senior bgtaw...thanx kat senior tu tp soory tak thu plak nama..huhuu...
Next,klass malam utk science plak...fuhh,klass ni mmg mencabar beb..blaja bab yg paling saya tak suka..thermodynamic..mmg tak paham la ape yg doc ajar kat depan..tp slowly cuba pahamkan n then dpatla cket2...so,saya kena banyak wat research lagi la...InsyAllah blh catch up utk subjek ni...
oklah,sampai cni jek la dlu..t ada ape2 lagi yang menarik saya update k..
 daa....~~~

Saturday, 23 July 2011

::Chelsea Vs Malaysia---> Asia Tour 2011::

Assalamualaikum...hye,nak share ngan korang pasal Chelsea Vs Malaysia pada 21 July 2011,Stadium Bukit Jalil...
Pada 21 July yang lepas,hari khamis mggu lepas la kan..saya sebenarnya kerja that time,tapi nak tgk Chelsea punya pasal,saya mintak kat bos half day...bos bagi beb...bos saya cakap "U nak g tgk chelsea ea???" hahahaha....terkedu jap!!! "U kemsalam kat Fernando Torres taw"...walawe,bos saya mmg rock la!!xsangka...skema2 dia pon layan gak bola...hehehe...whateva,TQ bos coz memahami saya...
Lepas jek siapkan kerja2 yang urgent tu tepat kul 2.30ptg saya pon chow la...tunggu pe lagi kan...bestneyr balek tanpa punch card...hahaha...
Sampai jek rumah,mandi n siap2 terus jek shoot ke bukit jalil...tapi sebelum tu,singgah kat drivetru'...lapar kot...hah, amek Doublecheese Burger McD...
Sampai kat Bukit Jalil around 3.30 - 4.00 ptg..uihh, mmg panas giler that time la..Da la panas, nak kena g collect tiket kat stadium putra plak...punye la jauh dari tmpat parking kete...takpe,sabar...Demi Frank Lampard ku tahan kan jua kepanasan ni...hehehe...
Suasana kat stadium tu meriah sungguh..ramai la org jual2 makanan,jersi Malaysia,Chelsea,n macam2 lagi...banyakkkkk...tapi saya 1 pon tak beli melainkan beli air...hahahaha...
Dalam pukul 4.30ptg saya dah tercegat kat Red Gate,sebab tiket kami masuk ikut Red gate...peh,time tu da ramai gak la yang berbaris...punye nak dapat tempat selesa...time gile panas...dah lah berdiri...rase dahaga, rase nak pengsan pon ade...bayangkan lama giler berdiri tengah panas....
Dalam tengah2 berdiri kepanasan ni, ramai gak la yang menjerit2 suruh buka pintu gate...ermm,dieorang boleh buat tak tahu jek..memang hampeh betol...tepat kul 6 ptg pintu dibuka,yeayyyy akhirnya dapat masuk gak...tapi sebelum masuk habis dia check semua...dalam beg saya pon dia check...takot2 bawa barang yang dilarang bawa masuk...
So,dah masuk stadium ni....tak lama pastu keluar la John Terry Captain Chelsea....wahhh,teruja bila dapat tgk Live ni...Terry siap lambai2 kat kami semua lagi sambil record guna handphone die...wahh canggih handphone die...
Tepat 8.45 malam, game pun start...mula2 game start,saya excited giler sokong sambil kibar2kan bendera chelsea....tapi malam tu, chelsea main tak berapa best la...so slow...apa2pon,yang penting saya dapat tgk live star2 chelsea especially Frank Lampard,John Terry,Didier Drogba,Nicholas Anelka...hehehe...
Huhhh...puas ati sungguh dapat meluangkan masa bersama yang tersayang & pasukan kegemaran kami...balek tu,muka dah penat...so balek terus jek tido sebab esoknya keje...
oklah...tu lah kisah saya time tgk match chelsea n Malaysia aritu...
Kat bawah ni,pic yang saya sempat ambil taht time....
Check it Out!!!!

-Peace yaaaaa-










 

Monday, 11 July 2011

::Syukur...Alhamdulillah::

Assalammualaikum...today nak story good news pada u all...Syukur kepada Allah akhirnya saya dapat tawaran sambung study di UTM utk kos degree elektrik...Alhamdulillah rezeki.
Pagi2 jek terus saya inform pada family saya...suke sangat dieorg...saya rase terharu sebab dieorg semua bagi support yang terbaek utk saya...TQ to mak,papa,akak n abg...saya sayang family saya.
so,bila dah dapat sambung study ni komitmen saya makin la tinggi.tapi saya perlukan pembahagian masa antara study n kerja..hope saya dapat bahagikan dengan baik.
Selain itu,duit pon kena bahagikan sebaiknya juga...mana nak bayar yuran study,kete,umah sewa,enjoy dll....
Now,mula hidup baru dengan menjadi pelajar semula...uihh...ntah camne la ek??kepale ni dah benak dah...huhuu...hope everything ok...chaiyokkk2!!!!!!

Saturday, 9 July 2011

::Bored!!!What can I do??::

Salam....huhh,boring nyer arini..tak taw nak buat ape dah..nak keluar confirm tak bole..jalan sesak sgt ekoran perhimpunan tu..so,duk rumah asek duk layan internet dari pagi tadi.
Astro pon citer kurang menarik...rase2 nyer pe aktiviti yang best biler kite duk umah jek??any idea?boring yang teramat sangat la..
My Bf plak tak de kat sini,balek kampung plak.lagi la bertambah boring...ermmm,what can i do??

Wednesday, 6 July 2011

::Puasa::

Assalammualaikum semua...huhh...lama betul tak update blog ni...rasenyer dah berbulan gak la..sbb bz sikit dan 1 lg malas nak update..so ni ngah rajin nak mengupdate ni..
Nak cter ttg puasa la...today,saya puasa...puasa ganti..yela kan hujung bulan ni da nak start bulan ramadhan...today puasa rasa macam cool jek...Alhamdulillah...
Ni, nak cter pasal bisness saya utk raya..ada la jual cookies for hari raya ni...ada Tart,Almond London,Chocalate Chips,semperit n Dahlia...nanti saya upload photo k...confirm sedap!!!100% homemade...
Okla,for the next post, saya story about Business Cookies saya k..
chow...bubye...=)