CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 25 December 2011

::Maldives Percutian yang Indah::

Assalamualaikum kawan2..lama sgt dah saya tak update blog ni...maklumla bz sgt skang..keje n study lagi..so, sempena cuti hujung tahun ni,saya update blog dengan tempat yang menarik utk bercuti..
kebiasaannya korang bercuti hujung tahun kat mana ye??mesti Langkawi,Penang,Port Dickson,Singapore or macam2 tempat lagi yang menarik kan.
So, arini saya nak share some input pasal percutian yang indah di Maldives Island. Maldives ni terletak di Lautan Hindi dan tak jauh 700km dari Sri Lanka..
Emm..pulau ni sangat2 la cantik..so sesuai sgtla untuk bercuti or kepada sesiapa yang nak honeymoon kat cni..tempat ni mmg best..dengan suasana yang nyaman,pulau yang indah..sgt sesuai utk releasekan tension or pnt...
Tapi,if korang nk bercuti kat cni,make sure poket bg penuh la..sbb kebanyakkan tempat kat maldives ni mahal2...hotel nya pon mahal..tapi sangat puas ati la sbb hotel nya sungguh cantek..lantai hotel tu transparent taw..blh nmpk air laut nya yang kebiruan tu..sangat2 cantek ciptaan Tuhan.
So,saya share sikitla some pics utk korang tgk tmpt maldives tu..saya pon belum pnh jejakkan kaki ke sane lg..InsyAllah jika diberikan rezeki,akan ke sana..Nak taw?? Maldives Island ni adalah salah 1 tempat idaman saya..sy berharap sgt dpt honeymoon kat cni nanti..
InsyAllah..aminn.. -NissAyun-





Sunday, 18 September 2011

::Bermulalah kisah menjadi student semula::

Assalamualaikum semua..happy sunday!!!weekend ni aktiviti korang ape je??ni confirm2 la g open house kan...mesti banyak jemputan...tidak bagi saya sebab minggu ni saya da start klass utk degree...ermmm,start la saya bergelar student semula....
1st day klass mmg best sgt2...sbb dpt rmai kawan2 baru..klas saya ramai lelaki,perempuan hanya 7 org jek..tp tu yg best..mane2 kteorg pegi,mestilah 7 org ni ade..best giler..
1st klass adalah klass control..giler saya boleh masuk lambat that time sbb cari dewan kuliah tak jumpe2 punya pasal...nasib baiklah ade senior bgtaw...thanx kat senior tu tp soory tak thu plak nama..huhuu...
Next,klass malam utk science plak...fuhh,klass ni mmg mencabar beb..blaja bab yg paling saya tak suka..thermodynamic..mmg tak paham la ape yg doc ajar kat depan..tp slowly cuba pahamkan n then dpatla cket2...so,saya kena banyak wat research lagi la...InsyAllah blh catch up utk subjek ni...
oklah,sampai cni jek la dlu..t ada ape2 lagi yang menarik saya update k..
 daa....~~~

Saturday, 23 July 2011

::Chelsea Vs Malaysia---> Asia Tour 2011::

Assalamualaikum...hye,nak share ngan korang pasal Chelsea Vs Malaysia pada 21 July 2011,Stadium Bukit Jalil...
Pada 21 July yang lepas,hari khamis mggu lepas la kan..saya sebenarnya kerja that time,tapi nak tgk Chelsea punya pasal,saya mintak kat bos half day...bos bagi beb...bos saya cakap "U nak g tgk chelsea ea???" hahahaha....terkedu jap!!! "U kemsalam kat Fernando Torres taw"...walawe,bos saya mmg rock la!!xsangka...skema2 dia pon layan gak bola...hehehe...whateva,TQ bos coz memahami saya...
Lepas jek siapkan kerja2 yang urgent tu tepat kul 2.30ptg saya pon chow la...tunggu pe lagi kan...bestneyr balek tanpa punch card...hahaha...
Sampai jek rumah,mandi n siap2 terus jek shoot ke bukit jalil...tapi sebelum tu,singgah kat drivetru'...lapar kot...hah, amek Doublecheese Burger McD...
Sampai kat Bukit Jalil around 3.30 - 4.00 ptg..uihh, mmg panas giler that time la..Da la panas, nak kena g collect tiket kat stadium putra plak...punye la jauh dari tmpat parking kete...takpe,sabar...Demi Frank Lampard ku tahan kan jua kepanasan ni...hehehe...
Suasana kat stadium tu meriah sungguh..ramai la org jual2 makanan,jersi Malaysia,Chelsea,n macam2 lagi...banyakkkkk...tapi saya 1 pon tak beli melainkan beli air...hahahaha...
Dalam pukul 4.30ptg saya dah tercegat kat Red Gate,sebab tiket kami masuk ikut Red gate...peh,time tu da ramai gak la yang berbaris...punye nak dapat tempat selesa...time gile panas...dah lah berdiri...rase dahaga, rase nak pengsan pon ade...bayangkan lama giler berdiri tengah panas....
Dalam tengah2 berdiri kepanasan ni, ramai gak la yang menjerit2 suruh buka pintu gate...ermm,dieorang boleh buat tak tahu jek..memang hampeh betol...tepat kul 6 ptg pintu dibuka,yeayyyy akhirnya dapat masuk gak...tapi sebelum masuk habis dia check semua...dalam beg saya pon dia check...takot2 bawa barang yang dilarang bawa masuk...
So,dah masuk stadium ni....tak lama pastu keluar la John Terry Captain Chelsea....wahhh,teruja bila dapat tgk Live ni...Terry siap lambai2 kat kami semua lagi sambil record guna handphone die...wahh canggih handphone die...
Tepat 8.45 malam, game pun start...mula2 game start,saya excited giler sokong sambil kibar2kan bendera chelsea....tapi malam tu, chelsea main tak berapa best la...so slow...apa2pon,yang penting saya dapat tgk live star2 chelsea especially Frank Lampard,John Terry,Didier Drogba,Nicholas Anelka...hehehe...
Huhhh...puas ati sungguh dapat meluangkan masa bersama yang tersayang & pasukan kegemaran kami...balek tu,muka dah penat...so balek terus jek tido sebab esoknya keje...
oklah...tu lah kisah saya time tgk match chelsea n Malaysia aritu...
Kat bawah ni,pic yang saya sempat ambil taht time....
Check it Out!!!!

-Peace yaaaaa-










 

Monday, 11 July 2011

::Syukur...Alhamdulillah::

Assalammualaikum...today nak story good news pada u all...Syukur kepada Allah akhirnya saya dapat tawaran sambung study di UTM utk kos degree elektrik...Alhamdulillah rezeki.
Pagi2 jek terus saya inform pada family saya...suke sangat dieorg...saya rase terharu sebab dieorg semua bagi support yang terbaek utk saya...TQ to mak,papa,akak n abg...saya sayang family saya.
so,bila dah dapat sambung study ni komitmen saya makin la tinggi.tapi saya perlukan pembahagian masa antara study n kerja..hope saya dapat bahagikan dengan baik.
Selain itu,duit pon kena bahagikan sebaiknya juga...mana nak bayar yuran study,kete,umah sewa,enjoy dll....
Now,mula hidup baru dengan menjadi pelajar semula...uihh...ntah camne la ek??kepale ni dah benak dah...huhuu...hope everything ok...chaiyokkk2!!!!!!

Saturday, 9 July 2011

::Bored!!!What can I do??::

Salam....huhh,boring nyer arini..tak taw nak buat ape dah..nak keluar confirm tak bole..jalan sesak sgt ekoran perhimpunan tu..so,duk rumah asek duk layan internet dari pagi tadi.
Astro pon citer kurang menarik...rase2 nyer pe aktiviti yang best biler kite duk umah jek??any idea?boring yang teramat sangat la..
My Bf plak tak de kat sini,balek kampung plak.lagi la bertambah boring...ermmm,what can i do??

Wednesday, 6 July 2011

::Puasa::

Assalammualaikum semua...huhh...lama betul tak update blog ni...rasenyer dah berbulan gak la..sbb bz sikit dan 1 lg malas nak update..so ni ngah rajin nak mengupdate ni..
Nak cter ttg puasa la...today,saya puasa...puasa ganti..yela kan hujung bulan ni da nak start bulan ramadhan...today puasa rasa macam cool jek...Alhamdulillah...
Ni, nak cter pasal bisness saya utk raya..ada la jual cookies for hari raya ni...ada Tart,Almond London,Chocalate Chips,semperit n Dahlia...nanti saya upload photo k...confirm sedap!!!100% homemade...
Okla,for the next post, saya story about Business Cookies saya k..
chow...bubye...=)

Monday, 21 March 2011

::Muvee::



Hye alls,dah 2 hari tak update blog ni..so,arini nak story pasal muvee la...semalam,saya plan nak tgk wayang.pe lagi,time kat ofis buka website TGV, nak tgk muvee pe yg hot skang ni..senyap2 jek buka bende lain,naseb bos xnmpk..pandai coverline ok...hehehe...
So,kat website TGV tu ade la muvee skang yg sedang tayang kat pawagam macam cter Hikayat Merong Mahawangsa,Ratu The Movie,Rango dan banyak lagi la.(Kalau korang nk twu selebihnyer,try bukak website TGV k)...Dah tgk semua list muvee ni,saya take time gak la nk pilih cter pe..finally,saya pilih 'Rango', sbb Johnny Depp..saya minat gak la kat mamat ni...kenal pon start dari muvee Pirates Of The Caribbean...
Muvee da pilih,lokasi pawagam saya pilih 'WangsaWalk Wangsa Maju'...mmg terbaek la saya rase sbb kerusi besar dan comfortable.Masa plak pukul 9.30 malam.
Tepat jam 9.30 malam,muvee pon start ngan saya berbekalkan air coke regular jek sbb sebelum tu da makan punye la banyak bli kat pasar malam...hehehe... sepanjang muvee ditayangkan,semua ade kat wayang gelak jek.sbb klaka la...walaupon animasi,tapi mmg besh.
Ok,saya share sikit la pasal muvee Rango ni k..muvee ni mengisahkan seekor cicak yang berwarne hijau yang terjatuh dari kereta di gurun/macam padang pasir la.Then,cicak tu berjalan la sepanjang padang pasir dan tetibe die jumpe seekor cicak betina bernama Beans...dengan bantuan Beans ni,die tibe di 1 perkampungan yang bernama Dirt.
Disinilah bermulanye kisah Rango ni...Cicak yang tak bernama ni menggelarkan diri die sebagai Rango kepada penduduk2 Dirt..Ada seekor helang yang amat ditakuti oleh penduduk Dirt ini dapat dibunuh oleh Rango.So,Rango diberi jawatan Sheriff diperkampungan Dirt ni.
Di perkampungan Dirt ni,mengalami masalah kekurangan air...dengan keadaan yang panas,mereka semua perlu menyimpan air.Masalah ini disebabkan oleh Datuk Bandar mereka yang telah menyalurkan air ke pusat bandar yang dibina dan menyekat air di kampung Dirt.
Oleh itu,Rango dan sekumpulan penduduk Dirt pergi mendapatkan air.dan akhirnya mereka berjaya mengalahkan datuk bandar yang jahat tu...Cicak yang tidak bernama itu terkenal dengan nama Rango dan menjadi hero dikampung Dirt.
So,itu jek la yg blh saya share pd u alls sume...klu nk hve fun pegi la tgk muvee ni...mmg funny sgt...suke tgk gelagat Rango...cutee...dan dalam muvee ni saya suke karakter2 nyer...mmg best..hope filem malaysia pon blh setanding dengan filem antarabangsa ni...
Okla,tggu for next post plak k...

Lots of luvs...-NissAyun-

Saturday, 19 March 2011

:: Makan2::




Tepat jam 10.30 malam tadi, kami sekeluarga yg terdiri dari family akak saya,my parents,fmily abg saya, campur2 sume skali adela dalam 14 org. kami semua g makan sup gearbox yg 'mantop' skali kat muo ni...walawe,mmg 'power' sey sup nyer,mau terangkat kami semua makan.bukan setakat sup jek,ade jugak smpingan spt kailan ikan masin,tomyam,kuey tiow kungfu...peh,mmg menjilat jari la org ckap mknan nyer.Semua makan tak toleh kiri kanan,tunduk jek,hahahaha...lapar la kate kan. 
Lepas jek kenyang,kami ke Funfair..ermm,dekat2 ngan area situ gak la.fuh,rasenyer berpuluh thun gak la saya tak jejakkan kaki ke funfair.dulu mase kecik2 funfair 2 la yg meriah.skang macam da kurang.budak2 skang da xnk g ke funfair da.sume suke men PS2,icebox ntah ape lg jenis game yg ade lg la....anak2 akak saya puas main permainan yg ade kat funfair tu..sume benda die nak maen.blh tahan gak la duit akak saya melayang...tp xpe,just utk fun kan anak2...pas abes jek dieorg maen,kami pun pulang dgn tergmbarnyer kepenatan pd muke masing2...sampai jek umah my ank sdare bergaduh plak berebut permainan...aishh,pekak gak la telinge saye dgr dieorg nanges.tapi nak wat cmne,itula ragam budak2..ape2 pon saya sayang ank2 sdare saya...mmuahh...


 Lots of Luvs...-NissAyun-

:: Salam Perkenalan::

Assalammualaikum semua...hai, nak ucap salam perkenalan kepada semua.Arini saya tergerak hati nak wat blog ni.
Sebelum ini, asek jek la bace blog org.ade gak la berangan nak ade blog sendiri, but tak reti. naseb ade adekku syg "Siti Nur Izzaty". Thanx zaty coz ajar akak nak create blog ni.
Firstly, nk story about myself la..Nama penuh saya Khairunnisa Muhamad Noor. Umur saya 24 thun, ish rase cam dah tua plak...hehe..saya berasal dari Muar, Johor. tapi lebih dikenali sebagai 'muo'..alaa,yang terkenal ngan mee bandung muo tu..of coz korang sume twu kan.Pernah rase tak??kalau belum, sila2 la berkunjung ke muar yek...
Adek bradek saya ade 4 org jek, first my abg Ahmad Shafiee, second the only my sis Khaironaja, third my abg Shahrunnajib n the fourth its me..hehehe..anak last k..of coz i terlebih manja cket.kalau nak apa2 mesti my parents bagi jek. tu yang best tu.
My parents plak,my papa Muhamad Noor n my mak/ammi Siti Rosnah.saya sayang dieorg sume.mmuahhhhhhh....
Psal sekolah saya plak,saya sekolah kat Sek Men Convent Muar. Lame taw saya sekolah kat cni.dari first starndard 1 smp la form 3,then form 4 saya pindah Teknik muar.kat cnila saya menjinak2kan diri amek course elektronik. Then, dengan result yg tak bape nak gempaq,saya sambung study kat Politeknik JB ngan course yg sama.
Hobby saya plak, saya ni jnis yang suke tido,makan,shopping, dengar music,watch muvee,karaoke & macam2 lagi la.kadang2 kalau ade mase terluang mst saya hangout ngan kawan2 g karaoke or watching muvee.. tu da kire perkare wajib la yg slalu kteorg akan wat.saat2 yg paling best mase kat JB dlu.mmg have fun sgt2.thanx a lots to all my friends.
Okla..setakat ini jek la dlu k. nnt saya sambung dengan kisah2 yang lebih menarik plak. hope u all sume support saya. coz saya pon baru lagi kat blog ni.support dari u all's mmg2 diharapkan...
Lots of luv...-NissAyun-

Its me>>>>>>>>