CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, 21 March 2011

::Muvee::



Hye alls,dah 2 hari tak update blog ni..so,arini nak story pasal muvee la...semalam,saya plan nak tgk wayang.pe lagi,time kat ofis buka website TGV, nak tgk muvee pe yg hot skang ni..senyap2 jek buka bende lain,naseb bos xnmpk..pandai coverline ok...hehehe...
So,kat website TGV tu ade la muvee skang yg sedang tayang kat pawagam macam cter Hikayat Merong Mahawangsa,Ratu The Movie,Rango dan banyak lagi la.(Kalau korang nk twu selebihnyer,try bukak website TGV k)...Dah tgk semua list muvee ni,saya take time gak la nk pilih cter pe..finally,saya pilih 'Rango', sbb Johnny Depp..saya minat gak la kat mamat ni...kenal pon start dari muvee Pirates Of The Caribbean...
Muvee da pilih,lokasi pawagam saya pilih 'WangsaWalk Wangsa Maju'...mmg terbaek la saya rase sbb kerusi besar dan comfortable.Masa plak pukul 9.30 malam.
Tepat jam 9.30 malam,muvee pon start ngan saya berbekalkan air coke regular jek sbb sebelum tu da makan punye la banyak bli kat pasar malam...hehehe... sepanjang muvee ditayangkan,semua ade kat wayang gelak jek.sbb klaka la...walaupon animasi,tapi mmg besh.
Ok,saya share sikit la pasal muvee Rango ni k..muvee ni mengisahkan seekor cicak yang berwarne hijau yang terjatuh dari kereta di gurun/macam padang pasir la.Then,cicak tu berjalan la sepanjang padang pasir dan tetibe die jumpe seekor cicak betina bernama Beans...dengan bantuan Beans ni,die tibe di 1 perkampungan yang bernama Dirt.
Disinilah bermulanye kisah Rango ni...Cicak yang tak bernama ni menggelarkan diri die sebagai Rango kepada penduduk2 Dirt..Ada seekor helang yang amat ditakuti oleh penduduk Dirt ini dapat dibunuh oleh Rango.So,Rango diberi jawatan Sheriff diperkampungan Dirt ni.
Di perkampungan Dirt ni,mengalami masalah kekurangan air...dengan keadaan yang panas,mereka semua perlu menyimpan air.Masalah ini disebabkan oleh Datuk Bandar mereka yang telah menyalurkan air ke pusat bandar yang dibina dan menyekat air di kampung Dirt.
Oleh itu,Rango dan sekumpulan penduduk Dirt pergi mendapatkan air.dan akhirnya mereka berjaya mengalahkan datuk bandar yang jahat tu...Cicak yang tidak bernama itu terkenal dengan nama Rango dan menjadi hero dikampung Dirt.
So,itu jek la yg blh saya share pd u alls sume...klu nk hve fun pegi la tgk muvee ni...mmg funny sgt...suke tgk gelagat Rango...cutee...dan dalam muvee ni saya suke karakter2 nyer...mmg best..hope filem malaysia pon blh setanding dengan filem antarabangsa ni...
Okla,tggu for next post plak k...

Lots of luvs...-NissAyun-

Saturday, 19 March 2011

:: Makan2::




Tepat jam 10.30 malam tadi, kami sekeluarga yg terdiri dari family akak saya,my parents,fmily abg saya, campur2 sume skali adela dalam 14 org. kami semua g makan sup gearbox yg 'mantop' skali kat muo ni...walawe,mmg 'power' sey sup nyer,mau terangkat kami semua makan.bukan setakat sup jek,ade jugak smpingan spt kailan ikan masin,tomyam,kuey tiow kungfu...peh,mmg menjilat jari la org ckap mknan nyer.Semua makan tak toleh kiri kanan,tunduk jek,hahahaha...lapar la kate kan. 
Lepas jek kenyang,kami ke Funfair..ermm,dekat2 ngan area situ gak la.fuh,rasenyer berpuluh thun gak la saya tak jejakkan kaki ke funfair.dulu mase kecik2 funfair 2 la yg meriah.skang macam da kurang.budak2 skang da xnk g ke funfair da.sume suke men PS2,icebox ntah ape lg jenis game yg ade lg la....anak2 akak saya puas main permainan yg ade kat funfair tu..sume benda die nak maen.blh tahan gak la duit akak saya melayang...tp xpe,just utk fun kan anak2...pas abes jek dieorg maen,kami pun pulang dgn tergmbarnyer kepenatan pd muke masing2...sampai jek umah my ank sdare bergaduh plak berebut permainan...aishh,pekak gak la telinge saye dgr dieorg nanges.tapi nak wat cmne,itula ragam budak2..ape2 pon saya sayang ank2 sdare saya...mmuahh...


 Lots of Luvs...-NissAyun-

:: Salam Perkenalan::

Assalammualaikum semua...hai, nak ucap salam perkenalan kepada semua.Arini saya tergerak hati nak wat blog ni.
Sebelum ini, asek jek la bace blog org.ade gak la berangan nak ade blog sendiri, but tak reti. naseb ade adekku syg "Siti Nur Izzaty". Thanx zaty coz ajar akak nak create blog ni.
Firstly, nk story about myself la..Nama penuh saya Khairunnisa Muhamad Noor. Umur saya 24 thun, ish rase cam dah tua plak...hehe..saya berasal dari Muar, Johor. tapi lebih dikenali sebagai 'muo'..alaa,yang terkenal ngan mee bandung muo tu..of coz korang sume twu kan.Pernah rase tak??kalau belum, sila2 la berkunjung ke muar yek...
Adek bradek saya ade 4 org jek, first my abg Ahmad Shafiee, second the only my sis Khaironaja, third my abg Shahrunnajib n the fourth its me..hehehe..anak last k..of coz i terlebih manja cket.kalau nak apa2 mesti my parents bagi jek. tu yang best tu.
My parents plak,my papa Muhamad Noor n my mak/ammi Siti Rosnah.saya sayang dieorg sume.mmuahhhhhhh....
Psal sekolah saya plak,saya sekolah kat Sek Men Convent Muar. Lame taw saya sekolah kat cni.dari first starndard 1 smp la form 3,then form 4 saya pindah Teknik muar.kat cnila saya menjinak2kan diri amek course elektronik. Then, dengan result yg tak bape nak gempaq,saya sambung study kat Politeknik JB ngan course yg sama.
Hobby saya plak, saya ni jnis yang suke tido,makan,shopping, dengar music,watch muvee,karaoke & macam2 lagi la.kadang2 kalau ade mase terluang mst saya hangout ngan kawan2 g karaoke or watching muvee.. tu da kire perkare wajib la yg slalu kteorg akan wat.saat2 yg paling best mase kat JB dlu.mmg have fun sgt2.thanx a lots to all my friends.
Okla..setakat ini jek la dlu k. nnt saya sambung dengan kisah2 yang lebih menarik plak. hope u all sume support saya. coz saya pon baru lagi kat blog ni.support dari u all's mmg2 diharapkan...
Lots of luv...-NissAyun-

Its me>>>>>>>>